SKLADOM

Nový produkt

Kizlyar Rytíř 6X9 Ratnik (polymérové púzdro)

146€

Kizlyar dostal licenciu na výrobu taktického nože 6x9 Ratnika od firmy Kampa.

Nôž má zvýšenú pevnosť, ktorý vydrží až 150 kg zaťaženie pôsobiaceho na stred čepele. To bol jeden z požiadaviek predložených nožmi komisiou Ministerstva obrany Ruskej federácie.

Požiadavky sú logické, pretože armádny nôž musí odolať aj najnáročnejším silovým prácam, pri akomkoľvek úkone musí zostať v prevádzkyschopnom stave.

Pre vyriešenie tohto problému si dizajnéri vybrali osvedčené ruskej ocele, ako je 95X18 firma Kamp a 65x13 firma Kizlyar. Tvrdosť čepele je asi 57-58 HRC, čo sú ideálne hodnoty pre vojenský nôž.

Výkonná čepeľ s dĺžkou 163mm, hrúbkou asi 5 mm a celkovo masívna proporcie dávajú nožmi obrovskú silu, ktorá budí rešpekt.

Rukoväť z priľnavého termoplastického elastoméru s premysleným reliéfom sa veľmi pohodlne a iste drží. Rukoväť je navrhnutá pre použitie v rukaviciach i holých rúk. Orientačné body na rukoväti napomáhajú k intuitívnemu uchopenie noža.

Kizlyar oproti výrobcovia Kampa má v základnej zostave klasické puzdro bez klieští, čím dokázal razantne znížiť finálnu cenu tohto noža a nie len tým, Kizlyar je gigant nožiarskeho priemyslu.

Súčasťou noža je MOLLE puzdro.

Funkčnosť nože 6x9 "Ratnika" je navrhnutá tak, aby pomohla vojakovi vyriešiť všetky potrebné úlohy v bojových podmienkach, zabezpečiť jeho prežitie za nepriateľskými líniami, vo voľnej prírode, a tiež uľahčiť každodenný život.

Toto súvetia, ktoré použili pre tento nôž sme sem museli dať:

"Úprimne dúfame, že nebudete potrebovať plný potenciál tohto noža, ale mať tak mocný a spoľahlivý nástroj poruke nebude nikdy zbytočné."

Celková délka290mm
Délka čepele163mm
Tloušťka čepele5,0mm
Pouzdropolymérové púzdro
Materiál čepeleruská oceľ 65X13 57-58 HRC
Hmotnost246g nôž, 335g nôž s puzdrom
Materiál rukojetielastron

Príslušenstvo